Specialklasser

Der er mange forskellige årsager til, at børn går i specialklasse, men fælles for børnene er, at de ikke profiterer af det traditionelle skoletilbud. I specialklasserne på Beder skole tager vi udgangspunkt i det enkelte barn og arbejder på at udvikle barnet alsidigt, så barnets evner og muligheder udnyttes optimalt.

Børnene i specialklasserne færdes i et roligt og trygt skolemiljø med en tæt voksenkontakt. De har en forudsigelig og overskuelig hverdag med tydelig struktur, faste rammer og velkendte aktiviteter.

I specialklasseteamet mener vi, at der i enhver børnegruppe er noget, der fungerer og er værd at bygge på, og hos os er børnene en del af et socialt fællesskab, der er præget af forståelse og rummelighed.

Som udgangspunkt mener vi slet ikke, at de utallige muligheder, som børn er født med, lader sig definere. Alle mennesker - børn som voksne - kan hele tiden lære nyt og tænke nyt og dermed også handle anderledes. Derfor er det vigtige ikke kun det, vi er, men det vi godt kunne være, kan være ikke kan være endnu, men det som vi kan og skal blive engang…